Jæren Smak tar utgangspunkt i jærsk råvare og mattradisjon, og i en visjon om at det et mulig å etablere en geografisk merkevare ala Parma også på Jæren.Helt siden prosjektet ble startet i 2003 har Strategy House v Bernhard Mellbye fungert som prosjektleder for denne satsingen.
Med basis i denne visjonen har slakteri- og skjærebedriften Prima Jæren etablert et samarbeid med fôrleverandør, bønder, utvalgte kunder og regionens meget velkvalifiserte kokkefaglige miljø. Samarbeidet går ut på at man, gjennom tiltak som gjøres i hele verdikjeden, skal få frem kjøttråvare og ferdige produkter av topp internasjonal klasse. Og at dette skal kunne leveres stabilt gjennom hele året.
I første omgang ble det utviklet produkter av svin. De siste årene er det også utviklet satsinger på storfe og lam.
5 produkter av Jæren Smak Svin mottok i mai 2015 Spesialitet-merket til Matmerk. Jæren Smak er leverandør til Jacobs Utvalgte for en rekke produkter, og har en omfattende samarbeidsavtale om leveranser til Profilhuset Meny.
Jæren Smak er et av de mest omfattende samarbeidsprosjekter gjennom verdikjeden i Norsk Landbruk. Det er en arbeidsform som kan brukes i andre sammensatte og komplekse verdikjeder, og som bidrar til at alle deltagerne får tilgang til kompetanse og et unikt produktspekter som de umulig kunne utviklet på egenhånd.
Helt konkret ble følgende viktige tilpasninger gjort for å fremstille Jæren Smak Svin:
Med basis i denne visjonen har slakteri- og skjærebedriften Prima Jæren etablert et samarbeid med fôrleverandør, bønder, utvalgte kunder og regionens meget velkvalifiserte kokkefaglige miljø. Samarbeidet går ut på at man, gjennom tiltak som gjøres i hele verdikjeden, skal få frem kjøttråvare og ferdige produkter av topp internasjonal klasse. Og at dette skal kunne leveres stabilt gjennom hele året.
I første omgang ble det utviklet produkter av svin. De siste årene er det også utviklet satsinger på storfe og lam.
5 produkter av Jæren Smak Svin mottok i mai 2015 Spesialitet-merket til Matmerk. Jæren Smak er leverandør til Jacobs Utvalgte for en rekke produkter, og har en omfattende samarbeidsavtale om leveranser til Profilhuset Meny.
Jæren Smak er et av de mest omfattende samarbeidsprosjekter gjennom verdikjeden i Norsk Landbruk. Det er en arbeidsform som kan brukes i andre sammensatte og komplekse verdikjeder, og som bidrar til at alle deltagerne får tilgang til kompetanse og et unikt produktspekter som de umulig kunne utviklet på egenhånd.
Helt konkret ble følgende viktige tilpasninger gjort for å fremstille Jæren Smak Svin:
- Fôret et spesialtilpasset. Alt fiskeprotein er tatt bort for å unngå harskning, og fôret er helt stabilt for å sikre en mest mulig jevn kvalitet
- Det arbeides med større gris enn vanlig i Norge. Dette gir bedre smak og mørhet
- Alle leverende bønder er sertifisert, og må tilfredsstille en rekke krav for å forbli leverandør inn mot Jæren Smak